Mijn naam is Clara ten Oever. Sinds 2002 werk ik als gedragsdeskundige voor honden. In de jaren ervoor werkte ik, na mijn studie geschiedenis, in Turkije met straathonden. Ik heb daar kans gehad om wilde roedels te observeren. Mijn ervaring met de prachtige en wijze straathonden heeft grote invloed op mijn werk.

Op zoek naar een andere kijk op het wezen hond ben ik in 2006 gestart met het International Programme For Applied Canine Studies (voorheen IDBTS). Deze Engelse opleiding wordt door de vooraanstaande hondengedragsdeskundige Sheila Harper wereldwijd gegeven en is geaccrediteerd door het Open College Network.

De laatste jaren zijn er vele nieuwe wetenschappelijke ideeën ontwikkeld over de opvoeding van en omgang met honden. Het is mijn hoop dat de traditionele dominantie-theorie (zie het artikel hierover op deze website) zal verdwijnen en nieuwe inzichten steeds meer ingang zullen vinden. 

 

 

Clara ten Oever

 

Binnenkort op deze website informatie over onder andere gedragsbegeleiding bij probleemgedrag, cursus opvoeding en omgang (zowel voor puppy's als volwassen honden) en speuren met je hond. Tot die tijd kan informatie worden opgevraagd via mail of telefoon:

c.tenoever@kpnplanet.nl

06 / 33 64 26 62

 

 

Helaas kunnen wij de vele vragen over opvoeding en gedrag niet allemaal beantwoorden. Als u niet in de omgeving van Nijmegen woont, verwijzen wij u graag naar een van onze collega's. U kunt hen vinden onder 'links' op deze website.