Mijn naam is Clara ten Oever. Sinds 2002 werk ik als gedragsdeskundige voor honden. In de jaren ervoor werkte ik, na mijn studie geschiedenis, in Turkije met straathonden. Ik heb daar kans gehad om wilde roedels te observeren. Mijn ervaring met de prachtige en wijze straathonden heeft grote invloed op mijn werk.

Op zoek naar een andere kijk op het wezen hond en naar nieuwe inzichten ben ik in 2006 gestart met het International Programme For Applied Canine Studies (voorheen IDBTS). Deze Engelse opleiding wordt door de vooraanstaande hondengedragsdeskundige Sheila Harper wereldwijd gegeven en is geaccrediteerd door het Open College Network.

De laatste jaren zijn er vele nieuwe wetenschappelijke ideeën ontwikkeld over de opvoeding van en omgang met honden. Met de organisatie van lezingen hoop ik er een bijdrage aan te leveren dat nieuwe inzichten geleidelijk ingang zullen vinden. 

 

 

Clara ten Oever

 

Voor informatie over onder andere gedragsbegeleiding bij probleemgedrag, cursus opvoeding en omgang (zowel voor puppy's als volwassen honden) en speuren met je hond:

c.tenoever@kpnplanet.nl

06 / 33 64 26 62

 

 

Helaas kunnen wij de vele vragen over opvoeding en gedrag niet allemaal beantwoorden. Als u niet in de omgeving van Nijmegen woont, verwijzen wij u graag naar een van onze collega's. U kunt hen vinden onder ''links'' op deze website.